Cand sa programezi sedinta foto pentru nou-nascutul tau

Uneori avem clienti care sunt surprinsi de recomandarea ca sedinta foto de nou-nascut sa fie programata in primele doua saptamani. O parte se intreaba daca este bebelusul in siguranta la o asa mica varsta, altii se gandesc ca le va fi foarte greu sa iasa din casa cu bebele, mai ales ca si ei de abia se acomodeaza cu schimbarile.

Insa este un aspect foarte important. Desi nu refuzam bebelusii mai mari (daca programul ne permite) varsta pe care o recomandam tuturor clientilor pentru fotografii de nou-nascut este de 2 saptamani.

De ce? Pana in 2 saptamani, nou-nascutul este inca in stadiul de obijnuinta cu mediul inconjurator si isi petrece o mare parte a timpului dormind. In plus, inca sunt destul de flexibili pentru a fi asezati in pozitii fetale. Acest aspect va asigura ca vom obtine acele imagini frumoase cu bebelusii dormind cu manutele sub obraz, infasati intr-o piesa de recuzita, sertar sau galeata.

Pana la aceasta varsta, nou-nascutul doarme 16-18 ore pe zi, iar somnul este foarte important la sedintele foto de nou-nascut. In primul rand pentru siguranta nou-nascutului dar si pentru a facilita pozitionarea lui in posturi dragalase. Un alt motiv ar fi ca trasaturile lor se schimba foarte repede. Noi vrem sa surprindem toate micile detalii, genele delicate, degetelele micute.

Pentru parinti, timpul petrecut la studio pentru sedinta, poate fi considerat o perioada de relaxare. In afara de pauzele pentru alaptat si schimbat noi ne ocupam de totul. In functie de disponibilitatea bebelusului, pot fi 2-3 ore de liniste pentru noii parinti. Studioul este dotat cu o canapea foarte confortabila pe care foarte multi clienti, mai ales tatici, au tras chiar si un pui de somn 🙂 Daca si tu iti doresti amintiri frumoase cu nou-nascutul tau nu uita sa ne contactezi din timpul sarcinii astfel incat sa putem programa sesiunea pana in cele 14 zile ale bebelusului.

Scroll to top