Recuzita foto de lemn si metal

O parte foarte importanta in activitatea noastra, este recuzita folosita pentru sedintele foto. De aceea suntem foarte atenti la furnizorii pe care il alegem astfel incat sa putem folosi fara probleme si griji obiectele de recuzita la nou-nascuti si copii.

Dupa mai multe incercari ne-am hotarat sa colaboram pentru piesele de recuzita din lemn si metal cu Ioana Jeler, care se ocupa de Props for You. Creatiile ei le puteti gasi pe facebook facebook.com/propsforyou. Colaborarea cu ea a decurs fara probleme, piesele pe care le primim sunt intotdeauna minunate si foarte bine lucrate. In plus este deschisa la idei noi si rezultatul este mereu peste asteptari.

Cateva aspecte importante si la care suntem foarte atenti atunci cand alegem recuzita ar fi:

Materialele folosite

Este important ca materialele folosite sa fie de cea mai buna calitate si finisarea lor sa fie pe masura. Recuzita de lemn o folosim atat la nou-nascuti cat si la copii mai maricei, care din curiozitate vor sa atinga totul, se misca in continuu si daca piesa de recuzita nu este finisata corespunzator se pot rani. Intotdeauna recomandam colegilor dar si parintilor care vor sa-si fotografieze copiii si acasa, sa nu foloseasca obiecte care nu au fost create special pentru fotografie pentru a evita orice risc de ranire.

Dimensiunile

Dimensiunea potrivita a unei piese de recuzita poate face o diferenta foarte mare in aspectul final al unei fotografii. Pentru ca fotografiem in mare parte nou-nascuti, dimensiunile sunt specifice fotografiei de nou-nascut, astfel incat bebelusul sa stea perfect. Acest aspect este foarte important si din punct de vedere al sigurantei nou-nascutului. O piesa foarte mare, in care nou-nascutul nu sta fixat, poate sa puna in pericol siguranta.

Aspectul

Cu totii dorim ca rezultatul sedintei foto sa fie cat mai frumos si pe placul clientului. Aici ne putem ajuta si de aspectul recuzitei. Oricat de bine ar fi pozitionat bebelusul, daca recuzita nu este in armonie cu restul fotografiei rezultatul poate avea de suferit. Pe de alta parte cei mai multi fotografi cauta sa aiba piese unice, care nu se intalnesc la alti colegi. Furnizorul nostru este foarte talental la picture, astfel incat modelul de pe piesa de lemn poate fi personalizat fara probleme.

Pentru a veni in intampinarea clientilor care doresc detalii despre recuzita care este folosita in sedintele foto dar si pentru a lamuri o parte din curiozitatile colegilor nostri fotografi, Ioana a acceptat sa ne ofere cateva informatii despre creatiile ei:

"Suntem producatori de recuzita foto si lucram in special cu lemn. Realizam totul manual, produsele noastre sunt vopsite exclusiv cu pensula si folosim culori pe baza de apa, non toxice si lacuri certificate ecologic. Pentru realizarea unui obiect de recuzita potrivit pentru sedintele foto, este nevoie de multe ore de munca. Totul incepe cu un proiect asezat pe hartie: desene, sabloane, masuratori. In atelier, fiecare bucatica de lemn ce urmeaza sa compuna obiectul respectiv este masurata, taiata, slefuita si doar apoi totul asamblat. Cel mai important aspect de care se tine cont este siguranta bebelusilor. Obiectele de recuzita trebuie sa fie stabile, fara aschii si fara urme de produse toxice. In timp am invatat ca nu exista o marime universala pentru recuzita ci trebuie sa ne adaptam fiecarui model in parte. Am primit un ajutor extrem de valoros de la fotografii care au testat produsele la inceput si ne-au transmis parerile lor. In felul acesta ne-am creat repere, standarde si reguli dupa care ne ghidam cand realizam un produs nou."

Scroll to top