Sesiunile foto si Covid-19

Anul acesta ne-am confruntat cu o situatie globala cum nu ne-am fi putut imagina vreodata ca este posibil - pandemia de coronavirus.
Desi ce e mai rau pare a fi trecut (cel putin asa speram cu totii), avem de respectat reguli noi de socializare, igiena, dezinfectare dar si restrictii. In perioada starii de urgenta, respectand legile in vigoare, am avut studioul inchis, insa odata cu relaxarea restrictiilor impuse in urma noului virus covid-19, am decis sa reluam activitatea foto incepand cu data de 1 iunie.
Pentru sedintele foto in aer liber, masurile luate sunt mai putine: fotograful va purta in permanenta masca si se va respecta intre fotograf si client o distanta minima de 2 metri.
Pentru sedintele foto din studio am implementat o serie de masuri si reguli noi atat pentru noi, ca fotografi dar si pentru clienti:

- Limitarea sedintelor foto la 1 pe zi
Nu se va programa mai mult de o sedinta foto pe zi in studio astfel incat studioul sa fie igienizat corespunzator inainte si dupa fiecare sedinta foto. Pe langa stergerea suprafetelor atat textile cat si de lemn sau plastic cu substante speciale, folosim si o lampa UV bactericida.

- Igienizarea recuzitei
Recuzita este curatata cu spray dezinfectant sau daca materialul permite, spalata dupa fiecare sedinta foto.

- Folosirea mastilor
Atat fotograful cat si clientii (cu exceptia subiectilor fotografiati: gravide, nou-nascuti, bebelusi) vor purta masti pe intreaga durata a sesiunii foto.

- Pastrarea distantei si evitarea atingerilor
Desi salutul sau imbratisarile fac parte din cultura noastra, in umbra ultimelor evenimente acestea nu se vor mai face. In studio se va incerca pastrarea distantei de 2 metri pe toata durata vizitei. Parintii sau sotul gravidei au amenajata o canapea separat de zona de fotografiere.

- Incaltamintea de exterior
Odata intrati in studio, incaltamintea va fi lasata pe holul de la intrare fiind interzisa intrarea in studio incaltat.

- Igienizarea mainilor
Un aspect foarte important este acela de a ne pastra in permanenta mainile curate. Dupa ce va veti descalta, urmatorul pas este spalarea mainilor. Baia este chiar in holul de la intrare. Atat noi cat si clientii vor avea la dispozitie in studio gel antibacterian pentru o dezinfectare corecta.

- Recuzita
Toata recuzita din studio este igienizata astfel incat nu este permisa aducerea de recuzita externa in studio.

- Limitarea la membrii familiei
La sedintele foto din studio va fi permis accesul doar pentru parinti si fratior sau surioara si in cazul sedintelor de maternitate, sotului. Pentru cei care doresc cadre de familie extinse (care sa cuprinda si alti membri ai familiei: bunici, matusa etc.) se pot programa sedinte in natura.

De asemenea este important sa evitati pe cat posibil contactul cu alte persoane pana la data programarii (mai ales daca acestia prezinta simptome suspecte sau au revenit curand dintr-o tara straina).
In cazul in care prezentati simptome ca: febra, tuse, ameteala, lipsa gustului sau a mirosului, oboseala (nu din cauza lipsei somnului in cazul noilor parinti) sau dureri musculare, va trebui sa ne anuntati pentru a anula si eventual reprograma sesiunea foto.
Aceste masuri sunt importante atat pentru siguranta clientilor dar si a noastra. Cu totii avem familii si vrem sa le protejam.

Scroll to top