Cum sa fii creativ in fotografia de nou-nascut

Avand mai mult timp la dispozitie, in aceasta perioada acaparata de pandemie, ne focusam mai mult pe latura creativa a fotografiei de nou-nascut, si anume crearea de noi fundaluri digitale.
Fotografia compusa digital ne-a atras dintotdeauna si ne pasioneaza cu atat mai mult cu cat suntem creatorii fundalelor digitale in care fotografiem nou-nascutii. Este nevoie de multa munca si timp in crearea lor, atat pentru a crea conceptul, ideea fundalului cat si de a face schitele de baza. Apoi urmeaza timp pentru a cauta cele mai bune materiale care sa se potriveasca ideilor creative de la care am plecat initial. O parte din fundalurile digitale sunt simple, cu nasturi sau elemente din natura: frunze, crengute, flori. Insa este foarte important ca si cele mai simple elemente, cum ar fi nasturii, sa fie alesi cu grija si sa se imbine perfect in creatia finala.

Desi in Romania, in ultimii ani, a inceput sa se dezvolte si aceasta ramura a fotografiei - compozitiile digitale, ne consideram unici pe aceasta piata pentru ca folosim fundaluri create de noi in studio, care nu pot fi regasite in portofoliul altor fotografi.

Dupa punerea ideilor in practica si fotografierea lor, urmeaza partea de editare:

Retusarea micilor imperfectiuni

Uneori in procesul de creare a fundalurilor nu vedem toate detaliile. Un element poate fi pus un pic mai sus, altul are un fir iesit in afara. Toate aceste scapari le editam in photoshop, unde vederea in ansamblu a fundalului ne permite descoperirea acestor mici imperfectiuni. Si desi poate parea usor, uneori se dovedeste dificila aceasta corectie, mai ales din punct de vedere al timpului alocat.

Reglarea luminozitatii

Desi este foarte important ca lumina sa fie asezata perfect inainte de a fotografia fundalul, uneori este necesara ajustarea acesteia in anumite zone ale fotografiei. Asta ajuta la crearea unei imagini cat mai realiste.

Accentuarea detaliilor din fotografia fundalului.

O imagine reusita depinde uneori de micile detalii din ea. Ce anume iese in evidenta, ce trebuie estompat, astfel incat desi sunt mai multe elemente, acestea sa nu atraga privirea de la focusul principal.

Adaugarea umbrelor

Umbrele sunt foarte importante in fotografia compusa digital. Atat pentru elementele ce formeaza fundalul cat si pentru fotografia finala, astfel incat nou-nascutul sa nu para ca a fost adaugat ulterior in compozitie.

Suntem mereu in cautare de noi idei si inspiratie pentru fundalurile noastre digitale. Uneori ne inspiram din imaginile fotografilor internationali, incercand sa adaugam la ideea lor stilul nostru personal. Alteori o simpla plimbare in parc ne poate ajuta la crearea unui fundal in care incorporam elemente din natura. S-a intamplat insa sa cream un fundal digital fiind inspirati direct de clientii nostri. Unii au dorit sa folosim ca fundal o jucarie cumparata pentru nou-nascutul lor, altii au dorit sa cream ceva secial plecand de la unul din hobby-urile lor. Este un domeniu in care doar imaginatia este limita 🙂
Este interesant, nu? Cat de simplu pare la prima vedere dar ce proces complex este. E nevoie de pasiune pentru a imbunatati in permanenta fundalurile pe care le cream, si noi avem din plin.

Rasfoieste galeria noastra de fundaluri digitale si daca si tu vrei o fotografie a nou-nascutului tau intr-unul din acele fundaluri sau vrei sa experimentam ceva nou, contacteaza-ne.

Scroll to top