Varsta recomandata pentru sedinta foto de nou-nascut

Uneori, cand afla ca sesiunile foto pentru nou-nascut se recomanda sa fie facute pana la varsta de 14 zile ale bebelusului, parintii sunt speriati si uneori reticenti. Li se pare riscant si prea curand pentru a scoate nou-nascutul din casa. Uneori simt ca este si complicat, mai ales pentru proaspata mamica care de abia se recupereaza dupa efortul nasterii naturale sau se reface dupa operatia de cezariana. Insa recomandarea fotografilor este justificara.
Pentru a putea obtine toate imaginile minunate cu nou-nascutul, intr-o galeata pictata manual, un sertar vopsit vintage, sau chiar pozitiile de pe beanbag, sesiunea foto trebuie sa aiba loc in primele doua saptamani.

De ce?

Pana la 14 zile dorm mai mult, si mai bine

Pana la aceasta varsta, nou-nascutii dorm foarte mult si nu sunt atat de sensibili la atingeri sau atenti la mediul inconjurator. Acest aspect ajuta la manevrarea nou-nascutului cu mai multa usurinta si a-l pozitiona in postura perfecta pentru ca fotografia sa fie reusita
Desi cei mai multi parinti, atunci cand ne suna, ne spun ca nu este o problema cu nou-nascutul lor, si ca bebelusul doarme mult, acest aspect este adevarat in mediul bebelusului: in patutul lui, unde este pus si lasat sa se aseze dupa bunul plac. Dupa cum va puteti imagina asta nu se intampla si la sedinta foto din studio 🙂 Asta nu inseamna ca stresam prea mult bebelusul, sau ca este incomod pentru el sa doarma in studio, insa ca fotografia sa fie una reusita, bebelusul trebuie asezat intr-o anumita pozitie cu manutele si corpul. Capul trebuie pozitionat corect, pentru ca lumina sa cada perfect pe fata acestuia.

Sunt foarte flexibili

In primele saptamani sunt mult mai flexibili si pot fi asezati cu usurinta in aceleasi pozitii fetale, in care au stat in uterul mamei dar si in alte posturi dragalase, care necesita o anumita flexibilitate. Cu cat cresc si devin mai rigizi in miscari cu atat pozitiile fotografiate vor fi limitate.

Se linistesc mai usor

Una din partile preferte ale nou-nascutilor de la sedinta foto este infasatul. Asta ii linisteste imediat. De ce? Pentru ca odata infasat, nou-nascutul retraieste senzatiile avute cand era in burtica mamei. Acea senzatie de siguranta si familiaritate. Este foarte important insa ca infasatul sa fie facut corect de o persoana cu experienta, astfel incat bebelusul sa fie comod si in siguranta.

Lipsa colicilor

Dupa primele doua saptamani, de cele mai multe ori, apar colocii, care deranjeaza bebelusul si astfel sedinta foto poate fi ingreunata. Bineinteles nu exista o regula clara si pot fi si bebelusi mai mici de doua saptamani la care sa inceapa deja sa se manifeste aceste dureri insa experienta pe care o am atat ca fotograf profesionist de nou-nascuti, cat si cea de parinte, m-a ajutat sa dezvolt tehnici de linistire a nou-nascutului. Daca vrei sa afli mai multe despre asta, poti citi in articolul Sfaturi pentru linistirea bebelusului.

Bineinteles ca la orice reguli exista si exceptii, si se intampla sa avem in studio bebelusi pana in 2 saptamani dar care sa fie foarte agitati si alerti in timpul sedintei foto si bebelusi mai maricei, de 3 saptamani, care sa doarma fara probleme pe intreaga durata a sedintei foto.

Nu uita sa ne contactezi din timp pentru a programa sedinta foto, la numarul de telefon: 0724358814 sau pe mail contact@littlesunshine.ro .

Scroll to top