Sfaturi pentru linistirea bebelusului

Cum sa linistesti bebelusul pentru sedinta foto?

Fotografia de nou-nascut necesita multa rabdare si calm. Clientii care au venit in studioul nostru au putut observa cat timp si cata rabdare sunt necesare pentru a linisti nou-nascutul, astfel incat sa poata fi asezat in pozitiile specifice.
Ca fotograf este esential sa stii cum sa linistesti un nou-nascut. Din experienta ca parinte, a doi minunati omuleti :), dar si prin anii de practica ca si fotograf profesionist, am facut o lista cu mai multe tehnici de linistire:

– Leganatul

Leganare bebelus littlesunshine

Bebelusii iubesc leganatul, doar timp de noua luni s-au obisnuit din uter cu aceste miscari. De asta se si linistesc imediat ce incep o plimbare c

u masina. Intotdeauna recomandam parintilor sa incerce sa tina bebelusul treaz inainte de a ajunge la studio si sa-l hraneasca imediat ce ajung. E foarte important sa fie schimbat de scutec si recuzita folosita sa fie una moale, confortabila, fara cusaturi rigide. Odata ce am bifat toate cele de mai sus, pun bebelusul pe genunchi si il legan usor cu miscari laterale (stanga – dreapta)

– Zgomotul alb (white noise)

In burtica mamei bebelusul a avut parte timp de noua luni de tot felul de zgomote ale vietii din afara. Dar cel mai mult a auzit sunetul provocat de circulatia sangelui si bataile inimii mamei. Din acest motiv anumite zgomote pot linisti bebelusul. In studio, noi folosim un aparat special pentru fotografii de nou-nascut, numit shusher. Acesta scoate un zgomot ca un susuit – de unde ii vine si numele – si de care noi nu ne lipsim la nicio sedinta. Bineinteles, pentru parinti nu este practica o astfel de investitie, insa acest zgomot poate fi gasit si in diverse aplicatii.

– Batai usoare in zona spatelui

Dupa cum montionam si mai devreme, timp de noua luni, bebelusul a auzit si a simtit bataile inimii mamei. In ultima luna, cand bebelusul este pozitionat cu capul in jos, bataile inimii mamei sunt resimtite mai tare in partea de sus a bebelusului. Bataile usoare si ritmice pe fundeuletul/spatele bebelusului imita exact aceasta senzatie din ultima perioada petrecuta in burtica mamei.

– Mangaiatul pe frunte

Un alt mod de a induce somnul unui bebelus sunt mangaierile usoare pe frunte, de sus in jos. Puteti incerca si pe voi 🙂 Sigur o sa intelegeti de ce le place bebelusilor.

– Suptul

Reflexul de supt la bebelusi este instinctiv si ajuta imediat la calmarea lui. Stiu ca este un subiect controversat si nu obligam clientii sa foloseasca o suzeta, decat daca acestia sunt de acord cu folosirea. Folosirea suzetei distrage bebelusul de la stimuli externi (adica eu incercand sa-i pun intr-o anumita postura:) ) si conform studiilor reduce semnificativ riscul aparitiei SIDS

– Infasatul

Aceasta tehnica garantat va linisti un bebe agitat. Desi o folosim de obicei spre finalul sesiunii, atunci cand avem in studio un bebelus foarte nelinistit (perioada colicilor sau a puseului de crestere) optam pentru infasarea acestuia mai devreme. Bebelusii se linistesc instant datorita senzatiei familiare din uter, unde spre finalul sarcinii au avut un spariu limitat.

Fotografie cu nou-nascut

– Relaxeaza-te

Bebelusii simt imediat daca esti stresat si preiau aceasta stare. Cu cat iti pastrezi mai mult o stare linistita si calma cu atat mai repede bebelusul va simti asta si se va linisti.

– Mediu optim

Pe langa zgomotul de fundal, burtica plina, scutec curat, un alt factor important este temperatura. Temperatura din zona in care fotografiem bebelusii, mai ales cand sunt mai sumar imbracati este in jur de 27 de grade.

 

Te invitam sa vezi exemple din portofoliul nostru in care am aplicat aceste tehnici pentru linistirea bebelusului in timpul sedintelor foto.

Scroll to top