De ce iubim fotografiile compuse digital

Am descoperit in arta digitala, libertatea de a crea cadre magice, colorate, unice, care in alt mod ar fi foarte complicat de realizat. Uneori din lipsa spatiului, alteori pentru ca nu gasim in dimensiuni mari anumite obiecte, dar in primul rand pentru ca siguranta nou-nascutului este foarte importanta pentru noi, fotografia digitala este solutia perfecta.
Dar sa incepem cu inceputul 🙂

Sedinte foto nou nascut

Ce este fotografia compusa digital?
Este o imagine compusa din doua sau mai multe fotografii. Asa cum spuneam si la inceput, acest tip de arta ne permite sa cream fotografii unice, care nu ar fi posibile in alt mod. Dar scopul final este ca rezultatul sa para cat mai real posibil.
Dintr-o singura fotografie a nou-nascutului se pot crea o multitudine de alte fotografii noi. In asta consta magia artei compuse digital.  Astfel, parintii pot primi o galerie variata de fotografii in care putem incorpora chiar si o jucarie primita la nastere de la bunici sau nasi, care in timp va deveni o amintire de nepretuit.
Un alt aspect foarte important este siguranta si confortul bebelusului. Deoarece nou-nascutii sunt atat de fragili, uneori exista limitari in ceea ce priveste varietatea de pozitii si fotografii care se pot crea, fara a pune in pericol nou-nascutul. De aceea iubim fotografia compusa digital. Putem fotografia bebelusul in siguranta si deplin confort pe beanbag ca mai apoi sa facem putin magie digitala si bebelusul sa apara intr-un leagan, in bratele unui urs de plus, intr-un cos cu flori, asezat pe o luna pufoasa sau chiar in mijlocul unei flori.

De ce pachetele ce contin imagini digitale au un pret mai mare decat cele standard?
Noi folosim imagini digitale create chiar in studioul nostru. Asta implica costuri pentru recuzita, obiecte folosite in imagini si timp, mult timp. Timp pentru a crea ideea, timp pentru a cauta, comanda sau cumpara cele necesare, timp pentru fotografierea propriu-zisa a decorului si mult timp pentru editarea fotografiei finale.

Fiind fotograf profesionist in fotografia de nou-nascut, stiu cum trebuie fotografiat nou-nascutul astfel incat sa se potriveasca perfect cu imaginile digitale create de noi. Editarea finala necesita mai mult timp decat o fotografie normala, pentru ca trebuie adaugate treptat umbre astfel incat fotografia sa para cat mai reala. Pentru fotografiile digitale folosim tot felul de materiale: fetru, lana, flori artificiale si naturale, crengute, cosuri, nasturi, pene si chiar desene personale. Modelele de fundaluri sunt destul de variate incat fiecare parinte sa gaseasca ceva pe placul lui. De la cele simple, cu doar cateva detalii in fundal la cele mai complexe in care combinam cat mai multe elemente. Orice ne poate inspira in crearea unui astfel de fundal, de la o simpla plimbare in parc cu copiii la un martisor primit in dar de 1 martie.

Fotografiile compuse digital fac parte din stilul nostru fotografic. Aici puteti vedea o galerie cu cateva imagini compuse digital create de noi. Daca sunteti in cautarea unui studio foto care sa combine siguranta nou-nascutului cu originalitatea si creativitatea unor imagini colorate si unice contactati-ne!

Scroll to top